top of page

UNITED 2018: NOSTIPRINĀTI ticībā

Vai arī Tu nespēj beigt gremdēties skaistajās atmiņās par History Makers UNITED 2018? Mēs nespējam.. Tad nu gremdēsimies atmiņās kopā!


Mums bija prieks jau astoto gadu pēc kārtas tikties kopā ar vairāk nekā 200 jauniešiem no dažādām valstīm un 100 brīvprātīgajiem vienā no gaidītākajiem 2018. gada vasaras notikumiem - History Makers UNITED nometnē Cinevillā no 14. līdz 18. augustam! Gatavojoties nometnei, mūs sagaidīja vairāk izaicinājumu un grūtību nekā iepriekšējos gadus, taču Dievs jau atkal parādīja, ka ir uzticams! Mēs piedzīvojām īpašu Dieva tuvumu ikvienā nometnes dienā un redzējām daudzu jauniešu dzīvēs izmaiņu sākumu.


Smaidīgie brīvprātīgie Daniels un Gints sveicinot mūs kinopilsētiņā "Cinevilla"

Šogad nometnes tēma bija "ESTABLISHED" jeb "NOSTIPRINĀTI". Mēs redzam, ka jauniešiem mūsdienās ir grūti būt pastāvīgiem Dievā - līdz ko parādās grūtības, nereti jaunieši izvēlas aiziet no Dieva. Tādēļ mēs gribējām nometnē kopā ar jauniešiem domāt un runāt par to, kā būt nostiprinātiem Kristū, kā ikdienā dzīvot ar Viņu. Visbrīnišķīgākais notikums dzīvē ir piedzīvot Dievu personīgi, tomēr šis brīdis ir tikai sākums mūžībai kopā ar Viņu.


Nometnē mēs runājām par to, kā sakņoties Dievā un kā augt Dievā, lai mēs kļūtu nostiprināti ticībā un spētu pastāvēt grūtībās. Par to domāt mums palīdzēja vairāki viesi gan no ārzemēm, gan no Latvijas. VIsu nometni ar mums kopā bija jau iemīļoti nometnes mācītāji Mike & Chris Lenz no ASV un Gareth & Bronagh Hayes no Īrijas (ar vēl 12 īriem, kuri bija gatavi sniegt palīdzīgu roku ikvienā vajadzībā). Mums bija prieks redzēt, cik patiesi viņi bija ieinteresēti jauniešu dzīvēs un pavadīja laiku ar viņiem. Vēl pie mums ciemos bija mūsu pašu vietējie mācītāji un sludinātāji - Viktors Volčenko, Kaspars un Tatjana Roščini un History Makers lieliskais vadītājs Kristaps Āboltiņš. Pielūgsmē mūs vadīja gan, kā ierasts, History Makers grupa, gan arī ciemiņi - slavēšanas grupa no draudzes "Dieva ģimene" Rīgā, kā arī Nauris Malāhovs ar grupu.


Nauris Malāhovs ar grupu vadot mūs pielūgsmē trešdienas rītā

Īpašs laiks, kad varējām tuvoties Dievam un iestāties cits par citu, bija lūgšanu rīts. Sadalījāmies grupiņās un dalījāmies katrs ar piedzīvoto nometnes laikā un to, ko vēl sagaidām no Dieva savās dzīvēs. Tas bija patiesi īpašs laiks un brīnišķīga iespēja sadraudzēties ar jauniem cilvēkiem! Vērtīgs bija arī rīts, kad mums bija atsevišķas sapulces puišiem un meitenēm, un varējām mācīties no jau kādu laiku precētu pāru pieredzes attiecībās un seksualitātē.


Kā jau katru gadu, mēs piedzīvojām arī prieku un jautrību gan sportiskās, gan arī ne tik sportiskās aktivitātēs! Starp sporta aktivitātēm jaunums šogad bija Archery Tag jeb tautasbulta, kā arī Spikeball, kuru dalībnieki varēja spēlēt visu dienu garumā. Īpaša nometnes odziņa bija fināla spēle futbola turnīrā, jo tajā mūsu uzvarētāji sacentās ar Īrijas izlasi - futbola patriotiem! Varam vien teikt, ka mūsējie cīnījās līdz galam! Šogad īpašu atsaucību guva arī priekšnesumu šovs - tā vadītāji ar katru savu vārdu spēja sasmīdināt visu zāli! Savukārt vakara filmu šogad varējām skatīties īstā kinoteātrī ar īstiem ādas sēdekļiem! OPEN SPACE semināri savukārt dalībniekiem sniedza dažādas atbildes uz aktuālās ikdienas tēmām, piemēram, karjera, finanses, laika plānošana.


Gareth, kā redzams, aizstāvēja Īriju ar visu sirdi un spēku!

Tā, lūk, mums gāja UNITED 2018! Ja tu nometnē šogad nebiji, tad ceram, ka, izlasot šo, tu jau esi izlēmis, kur būsi nākamās vasaras beigās! Kaut gan līdz UNITED 2019 vēl kāds brītiņš, nesatraucies - jau ziemā notiks History Makers konference! Seko līdzi jaunākajai informācijai mūsu mājaslapā www.historymakers.lv! Mēs ceram tur redzēt tieši tevi!


HM United 2018 foršā brīvprātīgo komanda mīļi gaidīs tevi arī nākamgad!

45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page